Akupunktur för att bli gravid

Ofrivillig barnlöshet

Om man kan hitta en brist eller störning hos den ena eller den andra, så kan man oftast behandla dessa brister med akupunktur eller en kombination av akupunktur och Ört-tillskott. Hur många behandlingar som krävs är individuellt, vissa kan lyckas bli gravida på få behandlingar andra kan behöva fler. Behandlingen startas på första mensveckan och en behandlingsplan utformas utifrån hennes cykler Mannen kan starta sina behandlingar samtidigt med henne.

Effekter av Akupunktur och Ört-behandling vid ofrivillig barnlöshet hos kvinnan

Akupunktur har en lokal och central effekt. Effekten lokalt på ovarier och uterus (livmoder) centralt (hjärnan) där hormoner bildas. Uterusslemhinnan får förbättrad tillväxt och cirkulation. Detta är mycket viktigt så att det befruktade ägget får en bra miljö, det kan vara avgörande för implantaionen av embryot. Finns det rik tjock slemhinna finns det bra näring så att celldelningen fortsätter. Cirkulationen i slemhinnan är viktig så att embryot kan suga upp näringen.

Stress

Stressen gör att det är svårt att bli gravid, kroppen blir utbränd på gravidhormoner. Akupunktur hjälper till att sänka stressnivåer, att få mens varje månad när man försöker bli gravid är upprörande.Akupunktur har en avslappnande och lugnande verkan på kroppen då har man lättare att bli gravid.

Manlig faktor

Hos mannen: Spermiernas mognad är en process som tar 72-90 dagar. Akupunktur och örtbehandling syftar till att hjälpa vid bl.a. låg spermie produktion och minskad rörlighet. Förbättra spermiernas kvalitet och mängd vid störd spermiebildning,spermietransport och utlösning. Inflamationer och infektioner som diagnostiserats och behandlats traditionellt.

Vill du boka tid? Boka här