Akupunktur.se
Hemhöger iconBehandlingarhöger icon

Långtidscovid

Långtidscovid

Långtidscovid

Behandling mot Långtidscovid

Akupunktur kan hjälpa till en snabbare tillfriskande vid långtids covid. Lider du av huvudvärk och andra symtom med smärtor efter en genomgången sjukdom och som kan diagnostiseras med misstanke på långtids covid kan akupunktur hjälpa dig. Efter en genomgången sjukdom känner många kvarstående symtom som är besvärande. Det är en komplex symptombild som kan skilja sig från fall till fall. Vi vet att många klagar på att man känner sig energilös, har yrsel, feberkänsla trots normal kroppstemperatur.

Andra vanliga symtom vi fått ta del av är att man fort blir trött, tappar andan vid fysisk aktivitet. Känner sig trött i hjärnan, okoncentrerad, svårt med minnet Kroppsliga symtom som att man har ont i halsen, värk i bihålorna, huvudvärk, muskelvärk, värk i bröstet. Många lider av avsaknad av lukt och smak. Maten smakar illa för vissa och aptiten är påverkad pga det. Vissa symtom blir värre av fysisk aktivitet. Det är svårt med att hantera synintryck. Som en uttryckte det : - Jag kan inte titta på TV eller film utan jag måste blunda. Man är trött fast man sovit en hel natt. Denna trötthet har i många fall resulterat i en sömnlöshet som i sin tur gett en lättare depression. Många har sökt hjälp på sin VC men fått veta att det finns ingen behandling att få utan att man måste 'ha tålamod' och hoppas att med tiden läka ut.

Akupunktur har effekt på smärta och när du inte längre har huvudvärk dygnet runt kan du sova bättre känner att du får mera energi. När luktsinnet sakta kommer tillbaka och att få känna dofter man längtat efter blir man ju glad. Akupunktur hjälper vid hjärtklappning orsakat av post covid. Akupunktur är effektivt mot problem från mage /tarm som illamående , förstoppning eller diarré

Tidsbokning

Vill du boka en tid?

Boka online eller ring oss på 070 - 490 79 39