Akupunktur.se
Hemhöger iconBehandlingarhöger icon

Klimakteriebesvär

Klimakteriebesvär

Klimakteriebesvär

Akupunktur mot Klimakteriebesvär

Akupunktur används mot klimakteriebesvär och rekommenderas som första handsval, speciellt vid fall då kvinnan inte kan få hormonell behandling av medicinska skäl och om hon behandlas med antiöstrogener och hamnar snabbt i ett östrogen bristtillstånd.

Ca två tredjedelar av alla kvinnor som kommer i menopausen drabbas av värmevallningar och en fjärdedel har fortsatta symptom i mer än 5 år. Tidigare var behandling med estrogen eller kombinationer av estrogen och gestagener vanlig, men studier under senare år har visat att dessa läkemedel medför en ökad risk för utveckling av hjärta-kärl- och cancersjukdomar. Därför har intresset ökat för andra behandlingsmetoder så som kostterapi, avslappning och akupunktur. Den handfull vetenskapligt adekvata studier av effekten av akupunktur på värmevallningar hos kvinnor i menopausen visar att akupunktur minskar förekomsten av värmevallningar.

Komplikationer och biverkningar

Biverkningar och komplikationer förekommer ytterst sällan vid akupunkturbehandling. Vid stickstället kan man få ett blåmärke.

Välkommen att boka tid.

Tidsbokning

Vill du boka en tid?

Boka online eller ring oss på 070 - 490 79 39